Wanneer

14 sep. 2021 → 31 dec. 2022

Waar

Online

Waarom de Gemini-melkrobot?

Verdiep jezelf in de werkelijke voordelen

De geschiedenis van de melkrobot van BouMatic gaat net zo ver terug als de moderne melkveesector zelf. Onze staat van dienst op het gebied van het produceren van hoogwaardige melksystemen vindt zijn oorsprong al halverwege de 19e eeuw. Sindsiden blijft BouMatic haar grenzen verleggen met toonaangevende principes op het gebied van diergezondheid, betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek en de winstgevendheid van de melkproducent.

ZO GOED MOGELIJK omgaan met de koe en tegelijkertijd melk van een zo hoog mogelijke kwaliteit produceren is onze prioriteit en dat zal ook niet veranderen. Daarom hanteren wij voor onze melkrobots een compleet ander perspectief op het gebied van automatisch melken. We hebben vele jaren ervaring met melktechnologieën en best practices op het gebied van melken samengebracht in een op de koe gerichte melksysteem, dat compact, duurzaam, betrouwbaar, eenvoudig te bedienen en onderhoudsarm is. DE KOEIEN PROFITEREN van een toonaangevende expertise op het gebied van melken, geïntegreerd in een toekomstgericht systeemontwerp. Hoe we dat doen en in welke mate we ons daarin verdiepen, ontdek je op deze pagina!

de 5 grote voordelen van melken tussen de achterbenen

In de Gemini-melkrobot wordt tussen de achterbenen gemolken. De benadering van de melkkoe is vergelijkbaar met die in een zij aan zij melkstal. De koe staat rustig te vreten en wordt van achteren benaderd door de melkrobot. Ook voor de melker, in dit geval de robotarm, is het een veilige plek om koeien aan te leren en te melken. Met een melkrobot gaat alles dus volledig automatisch en relaxt. We hebben voor u de 5 voordelen op een rijtje gezet!

Lees meer

Optimale voorbehandeling in de melkrobot

In de Gemini-melkrobot wordt voor het melken elke speen apart voorbehandeld in een speciale voorbehandelbeker. Het hele proces is gericht op een optimale speenreiniging, speenstimulatie, voormelkprocedure en maximale oxytocineproductie voor de beste melkafgifte. Als de voorbereiding klaar is, worden de bekers aangesloten en begint het melken direct. Het hele voorbereidingsproces duurt 60 tot 90 seconden, wat net zo lang is als de koe nodig heeft voor een goede oxytocine- en melkafgifte.

Bekijk de video

Groeien met een Gemini dubbele box

Klassieke robots zijn niet toegerust op bedrijven die een gemiddelde veestapel van 75 melkkoeien kennen. Een enkele robot zou in dat geval te snel verzadigd zijn, met name als de veestapel ook in de wei graast. Twee robots zouden onderbenut worden. BouMatic biedt uitkomst. De enkele box van Gemini is geschikt voor een veestapel van gemiddeld 60 koeien en de dubbele box tot aan 110 koeien

Lees meer

Robotmelken en weidegang? Ja het kan!

Kunnen mijn koeien blijven grazen als ik besluit om met een robot te melken? Ja dat kan, als de grootte van de robot rekening houdt met de doorgebrachte tijd in de weilanden en als voorzieningen, zoals het sorteren van hekken, de toegang vergemakkelijken. Kiezen voor robotmelken betekent niet dat u weidegang moet opgeven. Het is wel nodig om op voorhand goed na te denken over de keuze van uw melksysteem en over de details en de aanpak van deze manier van voeren.

Lees meer

Besteed minder tijd aan het doorzoeken van gegevens en volg uw bedrijf beter op

Het begint allemaal met het dashboard van het OneView-managementsysteem, een krachtig en visueel gemakkelijk te begrijpen monitoringtool die u ondersteunt bij het runnen van uw melkveehouderij! U krijgt onmiddellijk een verscheidenheid aan managementinformatie, zoals de koe-ophaallijst, de melkattenties en uw realtime robotprestatieoverzicht. Gekleurde waarschuwingen helpen u informatie te herkennen die uw eerste aandacht nodig heeft. Diagnostische schermen bieden gebruikers en technici gemakkelijke toegang tot datasignalen op uw apparaat (computer, smartphone of tablet), zodat u uw Gemini-robotsysteem kunt optimaliseren, waardoor u zowel tijd als geld bespaart.

Lees meer