Van toepassing op producten:

GAEC Le Jadet vertrouwt al ruim 15 jaar op BouMatic. Zij hebben jaren geleden voor het onderhoudsprogramma Service-Star gekozen. Ontdek hoe dit programma gemoedsrust aan hen geeft bij het dagelijkse reilen en zeilen in hun bedrijf.

DONNEES D'EXPLOITATION

Salle de traite en épi - GT2 2x16

ZaakvoerdersGAEC Le Jadet
Vebestand140
RasPrim'Holstein
Aantal melkbeurten per dag
2

Melkhoeveelheid

8000 kg
Contrat Service-Star Pro
Onderhoud van installatie/tepelvoeringen/reinigingsmiddelen/uierhygiëne
GAEC Le Jadet
GAEC Le Jadet
Dit moet worden gezegd: geen omkijken meer naar service!

Hervé, GAEC Le Jadet

Waarom heeft u gekozen voor het programma Service-Star?

Hervé: "Dankzij Service-Star hebben we meer rust gekregen. Dat is een zorg minder om ons druk over te maken. Onze Sani-Star-partner, Sébastien, en de monteurs komen langs en doen alsof ze thuis zijn. Ze dragen voor alles zorg (onderhoud van de installatie, hygiëne, reinigingsmiddelen en tepelvoeringen). We hebben niet de tijd om hierover na te denken. Ik kom mijn melkstal binnen, doe het licht aan, ga melken en klaar! Een paar dagen geleden waren ze op het erf om de tepelvoeringen te vervangen. Ik zou dat zelf pas veel te laat doorhebben en het vergeten zijn en hierdoor last hebben gehad van mastitis bij de koeien. Dit moet worden gezegd: geen omkijken meer naar service!

Wat zijn de voordelen van Service-Star?

Hervé: "Het voordeel is dat de betaling gespreid is over regelmatige termijnen(maandelijks). Het bedrag verandert niet, waardoor ik weet wat ik de komende zes jaar moet betalen.

Aan het begin waren er drie contracten. Elk jaar moest ik een ander bedrag betalen. Vervolgens hebben ze de onderhoudskosten uitgestreken over het aantal maanden van het contract. Dat is beter, omdat er elke maand hetzelfde bedrag moet worden betaald. Niets beters dan gelijkmatige spreiding, wat een rust!

Dankzij Service-Star weet ik dat mijn installatie goed werkt. Ze weten veel beter dan ik wat er gedaan moet worden."