Van toepassing op products:

Location:

Dealership:

Hoelang bent u al klant bij BouMatic?

Sinds we ons gebouw hebben gezet in 2003. Het was toen Gascoigne Melotte en we hadden een 1x10. Sinds mei 2015 werken we met een BouMatic-draaimelkstal.

Waarom hebt u gekozen voor het SERVICE-STAR-contract?

Voor de kortingen (lacht)! Maar natuurlijk ook om er gerust in te zijn dat het onderhoud correct en op het gewenste moment gebeurt. De dealer weet bv. wanneer de tepelvoeringen vervangen moeten worden, wanneer het onderhoud moet gebeuren ... Zij houden zich met dat alles bezig. Wij hoeven er ons hoofd niet over te breken.

Maakt het een betere opvolging door de dealer mogelijk?

Zeker, ze komen regelmatig langs. En we kunnen er altijd zeker van zijn dat we voldoende reinigingsproducten hebben bv. of dipmiddelen. We zien Paul (de vertegenwoordiger van de dealer) hier gemiddeld om de 6 weken op het melkveebedrijf en we hebben alle vertrouwen in hem.

Waarom hebt u gekozen voor een SERVICE-STAR PRO (met inbegrip van het onderhoud van de onderdelen, tepelvoeringen en de levering van reinigings- en dipmiddelen)?

Omdat we dan meteen alles hadden! We zijn voor het maximum gegaan omdat we dan ook zeker waren dat alles inbegrepen was.

Neem nu de tepelvoeringen. Het is belangrijk dat die vervangen worden, maar als ze ons niet zeggen wanneer dat moet gebeuren, gaan we het zelf nooit doen. Of we doen het om het jaar of we stellen het uit. Met dit systeem zijn we er nu zeker van dat het gebeurt wanneer het moet gebeuren (de tepelvoeringen worden hier om de 8 maanden vervangen).

Merkt u, sinds u onder het SERVICE-STAR-contract valt, een verschil op het vlak van de prestaties van uw melkinstallatie, een verbetering van de resultaten zelfs?

Absoluut! Om u een voorbeeld te geven, bij de start van de draaimelkstal ging het aantal eenheden omhoog. Uit besparingsoverwegingen zijn we toen op zoek gegaan naar oplossingen en die vonden we in de individuele doeken, het gebruik van BlueMax Xtrem en OxyClean. Er zijn nog dingen veranderd maar die producten hebben echt een verschil gemaakt (minder dan 100.000 eenheden sinds de implementatie van de contracten twee jaar geleden).

Is het contract ook op financieel vlak interessant voor u?

Ja, dat blijkt eenvoudigweg uit de cijfers, daar hoeft zelfs geen verdere uitleg bij. In ons geval hebben we over een jaar 1.000 euro bespaard ... da's toch niet weinig.

Zou u SERVICE-STAR aanbevelen aan andere melkveehouders.

Zonder enige twijfel!