“ BouMatic Robotics - Melkveebedrijf Schoorlemmer in Heeten, Nederland ”

Aantal koeien
120
Melksysteem2x MR-S1 melkrobot met dubbelgripper
Installatiejaar2014
Gemiddelde productie
34 liter / dag / koe
Melkingen per dag
3

Meer flexibitileit en een betere gezondheid

Familie Schoorlemmer koos in 2014 voor een melkrobot omdat hun melkstal te klein werd en Jan-Willem Schoorlemmer met rugproblemen kampte. Zijn vrouw had bovendien een koeienallergie. Ze kozen voor twee MR-S1 melkrobots van BouMatic Robotics omwille van de goede selectiemogelijkheden en het melken tussen de achterbenen. Daarenboven waren de robots perfect en eenvoudig inpasbaar in hun bestaande melkstal.

Sinds Jan-Willem Schoorlemmer melkrobots heeft, is zijn tijdsbesteding zowel op de boerderij als in zijn prive-leven opmerkelijk veranderd. Op zijn boerderij brengt hij nu meer tijd door tussen zijn koeien en hij kan meer aandacht besteden aan zijn probleemkoeien. In zijn privé-leven heeft hij een grotere flexibitleit naar zijn gezin en zijn vrije tijd. Doordat de fysieke arbeid is verminderd, zijn zijn rugproblemen ook verdwenen.

Rustige koeien, verhoogde melkproductie

Jan-Willem Schoorlemmer ziet ook dat zijn koeien veel rustiger geworden zijn. Ze genieten van hun vrijheid en bepalen hun eigen dagritme. Hierdoor is de melkproductie gestegen naar 3 melkingen per dag met behoud van een prima melkkwaliteit.

Uitstekende voorbehandeling

"Een enorm voordeel aan dit systeem, is de aparte voormelkbeter," zo zegt Jan-Willem Schoorlemmer. "De koe laat de melk binnen de minuut schieten en dat resulteert in een goede uiergezondheid."

We melken nu 4 jaar met deze robot en het gaat perfect. Als we opnieuw zouden moeten kiezen, kozen we zeker voor hetzelfde systeem.

Jan-Willem Schoorlemmer