Van toepassing op producten:

Distributeur:

“ BouMatic Robotics - Gaec le Rocher - Frankrijk ”

Aantal koeien
70
Melksysteem
MR-D1 met robotarm die twee bekers tegelijkertijd ophaalt
Installatiejaar
2017
Gemiddelde productie
28 liters / koe / dag
Aantal melkingen per dag
2,8

Het melken tussen de achterpoten heeft ons overtuigd

Bij Gaec Le Rocher bezochten ze een heleboel andere robots voordat ze besloten om te kiezen voor een BouMatic Robotics melkrobot. Het was vooral het melken tussen de achterbenen dat hen overtuigde omdat ze merkten dat de koeien veel minder schopten tegen de robot in vergelijking met systemen, die van de zijkant melken.

Na 5 jaar melken met een MR-S1 enkele robot, besloot het management van de melkveehouderij om een MR-D1 dubbele box te installeren omdat hun veestapel gegroeid was naar meer dan 60 koeien. Ze kozen voor de MR-D1 voor de volgende factoren: de robotarm die twee bekers tegelijktijd ophaalt, de snelle aansluiting van de melkbekers, de nabijheid van hun dealer Lacta-Traite en de onderhoudskosten.

"Sindsdien kunnen we flexibeler werken omdat alles ook veel sneller gaat. We zij van twee keer per dag melken naar 2,8 of zelfs 3 keer gegaan. Bovendien produceren we melk met een betere kwaliteit en we hebben veel minder cellen ", legt Alexandre Serrant van Gaec Le Rocher uit. "Vroeger werkte we allemaal samen gedurende het hele weekend. Nu werkt ieder nog één op de twee weekends. We hebben het nu rustiger en zijn kalmer, " vervolgt hij.

“Sinds we met de robot melken, is het veel rustiger in de stal. Het volledige veestapelmanagement en de activiteitsmeting in het bijzonder zijn veel gemakkelijker geworden. Ik heb dit systeem al aangeraden aan verscheidene mensen en dat zal ik blijven doen."

Alexandre Serrant, Gaec Le Rocher