Tevreden met de resultaten

Chris Frizzell, Valleyville Farm

De Familie Frizzell heeft 4 jaar geleden melkrobots van BouMatic Robotics laten installeren. Chris deelt zijn ideeën over het robotmelken sinds de installatie van 2 MR-S1- en 2 MR-D1-robots.

Ze hebben hun melkproductie zien stijgen. Hij heeft voordelen voor de gezondheid gezien, zowel voor de koeien als voor hemzelf. Opmerkelijk is dat hij zelfs verbeterde klauwgezondheid bij zijn koeien heeft gezien en dat de veestapel minder gestrest lijkt te zijn. Hun mastitis-behandelingen zijn met 70% afgenomen.

Hij beheert nu grafieken en attentiedata meer dan fysieke aanwijzingen van de koeien, hetgeen enige tijd kost om daaraan gewend te raken, maar toen hij eenmaal zover was, bleek dat het zijn leven een stuk eenvoudiger maakte. En hij kon meer genieten van familie-activiteiten.

Ze melken momenteel ongeveer 255 koeien. Gemiddeld 3 tot 3,2 bezoeken per koe per dag. De robots pasten in hun stal die in 1997 gebouwd was. En hij is erg blij dat het zo eenvoudig was om natuurlijk koeverkeer te krijgen in de stal die hij al had.

De familie is tevreden met de BouMatic Robotics-dealer en de service die zij krijgen. Ze hebben de robot nog niet opgewaardeerd naar de technologie met de Dual Attach Arm, maar hij houdt het zeker nog in gedachten. Het voordeel van BouMatic Robotics is dat al onze upgrades op elk moment heel eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd.

“ BouMatic Robotics: Valleyville Dairy; Prince Edward Island ”