Als bedrijf neemt BouMatic de gezondheid van al haar klanten, dealers, medewerkers en externe partners zeer serieus. Gezond blijven en mensen helpen gezond te blijven is op dit moment éénn van de belangrijkste doelen om deze wereldwijde pandemie te bestrijden. Daarom heeft BouMatic alle nodige maatregelen genomen om te voldoen aan de aanbevelingen van de autoriteiten in de VS en in Europa.

BouMatic zorgt voor de continuïteit van haar dienstverlening

Onze service- en verkoopsmedewerkers doen al het mogelijke aan om aan de vragen van BouMatic-dealers en -melkveehouders tegemoet te komen

De meeste van onze medewerkers werken thuis en blijven via telewerken beschikbaar om contacten met externe mensen te vermijden en het risico op besmetting te verminderen. Om deze reden bevelen we aan om waar mogelijk interventie op afstand uit te voeren en laten we BouMatic-technici alleen voor noodgevallen terplaatse komen. Hierbij moeten alle noodzakelijke hygiënevoorschriften en regels van sociale afstand maximaal in acht genomen worden.

Wat onze logistieke operatie betreft, doen we er alles aan om de impact van het COVID-19-virus op onze voorraden te minimaliseren door een grotere inventaris van onze reserveonderdelen op te bouwen.

We zullen proberen om u op het juiste moment te informeren als er aanzienlijke tekorten zijn in ons assortiment.

We zullen onze status blijven updaten via onze sociale media en website en we raden u aan om contact op te nemen met uw BouMatic-dealer om specifieke situaties in uw regio te beoordelen.

Bij deze gelegenheid wensen we speciaal alle melkveehouders wereldwijd te bedanken omdat ze blijven melken (als hun gezondheid het toelaat) en de wereld elke dag van verse melk voorzien. In deze moeilijke tijden erkennen we nogmaals hoe belangrijk landbouwers zijn in deze samenleving. Samen staan ​​we sterk om dit virus te verslaan!

Wij danken u voor uw begrip en voor uw voortdurende steun.

Het BouMatic & BouMatic Robotics Management