Met de ontwikkeling van zijn dubbelgripper-technologie brengt BouMatic Robotics nog meer innovatie naar de sector van het robotmelken. Er werd lang uitgekeken naar de nieuwe mechanische kop waarmee de robotarm twee bekers tegelijkertijd kan ophalen. Het resultaat hiervan is een efficiënte armbeweging en boxprestatie. Door de efficiëntere armbeweging zorgt de dubbelgripper voor een betere doorstroming van het koeverkeer. Deze functie maakt voortaan deel uit van de standaarduitrusting voor alle enkelboxen (MR-S1) en dubbelboxen (MR-D1) robots van BouMatic Robotics.

2016 was het eerste volledige werkjaar voor BouMatic Robotics op de Amerikaanse markt. Naast de Amerikaanse erkenning door de FDA werden er in 2016 ook nog tal van upgrades ontwikkeld en toegepast op de robots. BouMatic Robotics onderscheidt zich door zijn ontwerp als enige automatische melksysteem waarbij de robotarm tussen de achterpoten door beweegt. Daarnaast werd de manier verbeterd waarop de gegevens aan de robot kunnen worden ingekeken. Zowel de pc als de TouchScreen werden geüpdatet voor meer betrouwbaarheid en een snellere input-responstijd. Om de gebruikservaring nog te verbeteren, werd de TouchScreen groter gemaakt.

In het vloerrooster van de MR-D1 melkrobots werd een post-dipsprayinrichting geïntegreerd. Dit afzonderlijke spraymechanisme voorkomt een extra armbeweging en biedt de robot de mogelijkheid te 'multitasken'. De arm is immers niet langer nodig om het post-dipmiddel op de koeien aan te brengen na het melken.

De Cow Tracker is een belangrijk multifunctioneel onderdeel dat in combinatie met de robotarm de exacte positie van de arm bepaalt. Ook dit onderdeel kreeg een update. Er werden sproeikoppen geïntegreerd die het eenvoudiger maken de mest van de robot weg te spoelen.

“ BouMatic Robotics - Introducing Dual Attachment ”