BouMatic, een pionier in melktechnologie, kondigt trots aan dat het een partnerschap is aangegaan met Brolis Sensor Technology om samen te werken aan de integratie van de Brolis HerdLine InLine melkanalyser in de Gemini UP melkrobot en andere melksystemen van BouMatic. De In-line melkanalyser maakt deel uit van het Brolis HerdLine-concept.

De Brolis In-line melkanalyzer monitort continu vet, eiwit en lactose. Deze gegevens zullen melkveehouders helpen om de melkkwaliteit te verbeteren, vroege stadia van ziekte op te sporen en beslissingen te nemen over genetische selectie en voerstrategieën.

“De Brolis HerdLine biedt meer controle en toezicht op de melkveestapel,” merkte Steve Pretz, President van BouMatic, op. “Efficiëntie en duurzaamheid van melkveebedrijven zijn afhankelijk van gegevens die nodig zijn om belangrijke beslissingen te nemen. Samenwerken met Brolis, een toonaangevend high-tech bedrijf, stelt ons in staat om deel uit te maken van dat besluitvormingsproces van de melkveebedrijven die met ons samenwerken.”

Pretz vervolgt: “Deze melkanalyser is de eerste van verschillende innovaties die BouMatic binnenkort op de markt wil brengen als onderdeel van de “cow-side” technologiebeweging. Deze apparaten zijn cruciaal voor de ontwikkeling van precisielandbouw, maar zullen ook een sleutelelement zijn in het ontwikkelen van geavanceerde tools voor ‘s werelds grootste boerderijen. We zullen een uniek en waardevol voorstel bieden aan boerderijen van alle groottes.”

"We zijn verheugd om samen te werken met BouMatic," zei Dominykas Vizbaras, CEO van Brolis. "BouMatic is al zeer lang aanwezig in de industrie en hun bestaande systemen zullen goed samengaan met onze technologie." De samenwerking met BouMatic, een bedrijf met een rijke geschiedenis en betrouwbare naam in de industrie van de melktechnologie, en Brolis, een ontwikkelaar van geavanceerde sensortechnologie, werd gedreven door een gemeenschappelijk doel om melkveehouders uitgebreide oplossingen te bieden die opbrengsten verhogen, kosten verlagen en het welzijn van hun dieren waarborgen. Beide familiebedrijven delen gemeenschappelijke waarden van innovatie, duurzaamheid en een toewijding aan het verbeteren van de landbouwindustrie.

Over Brolis en BouMatic

Brolis Sensor Technology is een high-tech bedrijf dat werd opgericht door drie broers. Het bedrijf ontwerpt en produceert volgende generatie mid-infrarood lasersensorsystemen, die kunnen worden gebruikt in verschillende vakgebieden. De organisatie maakt deel uit van de BROLIS-groep, die een portfolio heeft met meer dan 50 verleende en lopende patenten. Bovendien heeft BROLIS talrijke prijzen ontvangen voor zijn geavanceerde oplossingen en innovatie.

Meer informatie: brolis-sensor.com