BouMatic blijft innoveren in het melken van kleine herkauwers met de nieuwe versie van de CapriMAX en OviMAX: de melkstellen voor geiten en schapen.

Het CapriMAX-melkstel integreert een totaal nieuw melkconcept waarbij beroep wordt gedaan op diverse gepatenteerde technische oplossingen. Een daarvan is de alternatieve luchtinvoerklep die op elke melkbeker wordt geplaatst, naast een optioneel systeem met geïntegreerde onafhankelijke en volautomatische kleppen op de klauw.

Het systeem met de alternatieve luchtinvoerklep biedt een perfecte vacuümstabiliteit onder de speen en verzekert de melker van een onovertroffen kwaliteitsvolle melkbeurt, in het bijzonder omdat er een einde wordt gemaakt aan het fenomeen van 'speenwassen'. Omdat er bovendien geen restricties zijn binnen het melkstel, levert het CapriMAX-melkstel een uitstekende melksnelheid en een ongeëvenaarde melkstroom.

Dankzij de CapriClean-jetterplateau wordt de klep na elke melkbeurt automatisch gespoeld, waardoor de melkstellen perfect blijven werken met een minimum aan onderhoud.

Het CapriMAX-melkstel is beschikbaar in een versie met twee automatische en onafhankelijke kleppen - volledig geïntegreerd in de klauw. Deze kleppen maken het mogelijk elke speen afzonderlijk te melken en tegelijk een uitstekende melkstroom te behouden. Bovendien is de reactiviteit van de kleppen verbeterd voor een nog snellere en responsievere aansluiting.

Het compacte, eenvoudige en stevige ontwerp zorgt voor een optimale ergonomie, zowel voor de melker als voor het dier. Klauw en melkbekers zijn vervaardigd uit polysulfonhars wat het CapriMAX-melkstel tegelijk licht en uiterst stevig maakt.

Het CapriMAX-melkstel bestaat in een versie voor een laagliggende en hoogliggende melkleiding en garandeert telkens dezelfde melkprestaties, ongeacht de configuratie van de melkstal. Het antileksysteem is verbeterd om efficiënter te zijn en om ervoor te zorgen dat na afloop van het melken de installatie schoon blijft. Ook dit geldt voor alle soorten installaties.

Voor het melken van schapen beschikt het OviMAX-melkstel over net dezelfde eigenschappen, met dat verschil dat de melkbeker specifiek op maat van de schapen is ontworpen.

Door zijn expertise en innovatieve technische oplossingen werpt BouMatic zich zo ook op als grote speler binnen de melksector in kleine herkauwers.

Indien u meer informatie wenst, aarzel niet ons te contacteren.


Naar het aanbod voor geiten en schapen