Om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van melkschapenhouders, heeft BouMatic een gloednieuw systeem voor automatische melkstelafname ontwikkeld dat werkt op een timer. Dankzij onze technische expertise en ervaring in het melken van schapen kunnen we een moderne, eenvoudige en effectieve oplossing bieden om te voldoen aan de wensen van hoogwaardige schapenhouderijen.

OviTIMER onderscheidt zich op de volgende punten:


    • Precisie – De melktijden kunnen seconde voor seconde worden ingesteld en gemakkelijk direct op de OviTIMER controlebox worden aangepast. Deze is uitgerust met een groot verlicht display. Er kunnen meer dan 10 verschillende melktijdinstellingen worden opgeslagen en tijdens het melkproces kan tussen de instellingen worden geschakeld voor een optimale aanpassing aan de verschillende schapen, ongeacht het lactatiestadium.
    • Ergonomie – Talloze automatische functies en instelbare parameters zorgen voor snel en comfortabel melken: automatisch opstarten van de melkstellen, bediening van elk melkstel afzonderlijk, automatisch kantelen en stalregeling.
    • Eenvoud – De LED-knop van de OviTIMER geeft duidelijke informatie over de melkstatus van elk dier en maakt het werk van de melker eenvoudiger: kleurverandering op basis van de geselecteerde melktijd, knipperen als de ingestelde melktijd is afgelopen, cascadeverlichting van de melkstellen wanneer het automatisch melken begint, enz.
    • Compatibiliteit – OviTIMER kan worden geïntegreerd in de meeste bestaande installaties en kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende melkstalconfiguraties en verschillende soorten melkstellen.

BouMatic vestigt zich hiermee als een belangrijke speler in het melken van kleine herkauwers, dankzij haar expertise en de implementatie van innovatieve technische oplossingen voor comfortabel, snel en volledig melken. In navolging van het OviMAX melkstel wordt het assortiment oplossingen voor schapenmelken van BouMatic nu uitgebreid met het nieuwe OviTIMER automatische afnamesysteem.

Beschikbaarheid :

OviTIMER is al verkrijgbaar op de Europese markt via het BouMatic dealernetwerk.

OviTimer webpagina