Madison, Wisconsin, 1 mei 2024, BouMatic, een pionier in melktechnologie, viert dit jaar met trots zijn 85ste verjaardag. Vanaf het bescheiden begin in 1939 heeft BouMatic een solide reputatie opgebouwd voor het produceren van innovatieve, hoogtechnologische melktechnologie in een snel veranderende zuivelindustrie. Het bedrijf is dan ook verheugd om de herdenking van 85 jaar uitmuntendheid aan te kondigen door nominaties te zoeken voor de inaugurele Bouma Award.

Lawrence Bouma en zijn managementteam in de jaren 1950 op het hoofdkantoor in Ontario, tweede persoon van rechts
Lawrence Bouma en zijn managementteam in de jaren 1950 op het hoofdkantoor in Ontario, tweede persoon van rechts

Eerbetoon aan Lawrence Bouma, oprichter van het bedrijf

De Bouma Award is vernoemd naar BouMatic-oprichter Lawrence Bouma. Het is een oprecht eerbetoon aan degenen die met hun toewijding en service de tijdloze waarden van Bouma weerspiegelen en tegelijkertijd een integraal onderdeel zijn van de BouMatic-familie.

"Lawrence was een invloedrijk man en dat niet alleen voor BouMatic als bedrijf, maar ook binnen de zuivelindustrie en binnen zijn eigen gemeenschap", zegt Steve Pretz, President van BouMatic.
"We willen hem en zijn nalatenschap eren met de introductie van de Lawrence Bouma-prijs."

Het 85-jarig jubileum van BouMatic is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en een bewijs van haar niet-aflatende toewijding, innovatie en veerkracht in de sector, vandaag en in de toekomst.

Op zoek naar nominaties

BouMatic is nu op zoek naar nominaties voor de Bouma award. Genomineerden moeten aan BouMatic verbonden zijn geweest als werknemer, dealer, melkveehouder of leverancier.
De impact van een genomineerde kan breed zijn (veel mensen bereiken of zich uitstrekken over regio's) of diep (aanzienlijke impact op een kleinere groep of geografie), maar het moet aanzienlijk zijn, iets opmerkelijks voor zakelijke of humanitaire inspanningen.

Nominatieaanvragen openen op 1 mei 2024 en sluiten op 30 juni 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de grote viering die wordt gehouden tijdens de week van de World Dairy Expo in Madison, Wisconsin. Details over de viering zijn in behandeling.

Bezoek boumaawards.com om het nominatieformulier te downloaden en degenen te eren die het verschil maken.